1-3 dagars leverans

Fri frakt över 499,-

100% nöjdhetsgaranti

Kundtjänst 9:00-18:00

Få först, betala sen. Utan avgifter.

Hur du förbereder och tar hand om din Matetea Kalebass


När du fått din egen unika handgjorda kalebass från Matetea är det viktigt att du förbereder den korrekt och att du tar hand om den efteråt. Följ guiden nedan och du kommer att vara på god väg!

Matetea Kalabass

Mateteas traditionella kalebass är en ihålig pumpa torkad och polerad och sedan klädd i äkta läder. Produktionen sker på ett litet familjeägt företag i Argentina där varje enskild kalebass tillverkas för hand. Eftersom detta är en naturprodukt kommer alla kalebasser att vara olika i form och storlek. Du kommer därför att ha din egen unika och exklusiva kalebass!

En kalebass är en naturprodukt och måste därför förberedas före användning och den måste också tas om hand om ordentligt. Om du tar hand om din kalebass kan den hålla i många år.

Följ guiden nedan så är du redo att använda din nya Matetea-kalebass.

Instruktioner före användning

1) Fyll upp kalebassen ¾ med yerba maté.

2) Tillsätt varmt vatten (max 80 grader) och låt den stå över natten.

3) Töm och skölj insidan av kalebassen och skrapa den invändigt med en sked för att avlägsna alla rester. I denna process är det viktigt att lädret inte blir vått.

4) Fyll din kalebass med papper och låt det suga ur fukten i 2-3 timmar, ta sedan bort pappret och så kan kalebassen ställas för att lufttorka.

5) Din kalebass är nu klar för användning!

Förberedelser är viktigt, inte bara tar det bort eventuella restprodukter i kalebassen utan det gör också att kalebassen sväller lite och gör den vattentät. Processen kommer att täppa till eventuella sprickor.

Efter användning (ta hand om din kalebass)

Varje gång du har använt din kalebass är det viktigt att den blir rengjord och sedan torkar på rätt sätt. Efter användning tömmer du ur teet ur kalebassen, sköljer den noggrant och sedan fyller du den med papper. Detta tar bort stillastående fukt som kalebassen inte mår bra av. Efter 2-3 timmar tar du bort pappret och kalebassen kan lufttorka. Det är viktigt att det bara är insidan av kalebassen som blir våt, inte lädret.

Ha så kul - om du har några frågor så är du välkommen att kontakta oss på support@matetea.se, vi är redo att hjälpa dig!