1-3 dagars leverans

Fri frakt över 499,-

100% nöjdhetsgaranti

Kundtjänst 9:00-17:00

Få först, betala sen. Utan avgifter.

Recept: Mate iste med färska sommarfrukter


Yerba mate iste med sommerfrugter

Sommaren har bara börjat och årets första sommarhit har hittats; En uppfriskande och välsmakande yerba mate iste med färska sommarfrukter och juice.

Solen skiner, kvällarna är långa och det är många sociala evenemang. Letar du efter en kall dryck som smakar ofattbart bra och samtidigt är läskande och lätt att göra så är detta recept en riktig vinnare för dig som du kan servera till alla slags evenemang.


Ingredienser

 • 2 liter varmt vatten (max 80 grader)
 • 50 gram yerba mate (vi rekommenderar CBSè Tropical eller CBSé med apelsin)
 • 1/2 liter färsk juice
 • Skivad frukt: 1 apelsin, 1 citron, 1 handfull jordgubbar, 2 handfull blandade bär

  Instruktioner

  1. Häll yerba mate i en stor kanna med varmt vatten i 5 minuter. Sila bort allt vatten och sätt det i kylskåpet tills det är kallt.
  2. Rör ner apelsinjuice i den bryggda yerba maten och lägg till dina skivade sommarfrukter samt isbitar.

  Förutom att isteet får munnen att vattnas så har den ett verkligt unikt innehåll av näringsämnen som din kropp och hjärna kommer att tacka dig för. Teet innehåller vitaminer (B1, B6) och mineraler (magnesium, järn, kalium), dessutom bidrar den till ditt välbefinnande tack vare innehållet av koffein - perfekt för de tidiga sommarmorgnarna och sena sommarkvällarna.

  Iste är en enorm succé under sommaren när man har lust att kylas ner lite men ändå vill ha lite av teets läckra smak. Hos Matetea ÄLSKAR vi iste — både när vi är hemma och åker på semester. Iste kan göras på många sätt, men det här är vårt favoritrecept för att komma i sommarstämning.

  Endast fantasin och kreativiteten sätter gränser för vart du kan ta ditt iste. Föredrar du andra frukter eller vill du utesluta någon av dem från receptet så kan du absolut göra det.

  Vi önskar dig en fantastisk sommar!