Matetea yerba mate - ett utmärkt val


När Matetea grundades 2019 började vi med att sälja populära argentinska och brasilianska mate-varumärken i flera länder i Europa. Under de första 1,5 åren fick Kasper och jag lära oss mycket om de olika typerna av mate, och vi började brainstorma kring hur den perfekta mate-produkten skulle vara. Vi kom fram till att produkten måste kombinera de fantastiska sydamerikanska traditionerna med en nordisk känsla av minimalism, funktionalitet och kvalitet. Själva yerba mate-teet var tvunget att vara av bästa möjliga kvalitet – men till ett rimligt pris. Var det ens möjligt?

2020 bestämde vi oss för att påbörja processen och producera vår egen mate. Allt vi visste var att det skulle vara 100% ekologiskt och icke-rökt mate av högsta kvalitet som gav en god upplevelse. Vi var från början övertygade om att vi kunde tävla mot stora välkända te-märken.

Det var inte bara kvaliteten och smaken vi ville bli kända för, utan allt runt omkring varumärket Matetea – inklusive den nära och personliga relationen till bönderna, en ödmjuk och inspirerande gemenskap bland mate-älskare, en berättelse om sydamerikansk och nordisk kultur som möts och kulminerar i ett unikt spektrum av ljusa färger och vackra mönster. Vi vill alltså att du ska känna allt detta, och mycket mer, varje gång du tar en klunk Matetea yerba mate.

 

Våra bönder

Familjeägd yerba mate farm i Paraná i södra Brasilien.

Vi har noggrant valt ut en familjeägd farm i Paraná i södra Brasilien som partner för vår mate-produktion. Redan vid vårt första möte med Felipe och hans familj visste vi att de skulle vara en del av Mateteas resa. Deras kärlek till yerba mate har ärvts genom generationer. Felipe har en passion, kunskap, erfarna bönder vid sin sida, och är dessutom en underbar familjefar. Felipe och hans familj ser varsamt efter och underhåller vår yerba mate, från det att fröna planteras till att bladen skördas, torkas och hackas. Det betyder mycket för oss att alla på gården arbetar under goda förhållanden. Det är vår tro att en bra kundupplevelse börjar redan från när det första fröet planteras.

 

Varje kopp mate måste ha en positiv inverkan

Hela vår värdekedja är utformad för att möta gemensamma intressen för hållbarhet mellan partners, anställda och kunder. Vi anser att varje kopp mate ska lämna ett positivt avtryck, oavsett om det gäller våra kunder, partners eller miljön. 

Det är mycket viktigt för oss att hela produktionsprocessen är hållbar, från att stödja och hjälpa våra lokala jordbrukare till att använda återvinningsbara förpackningar till vår mate.

Förutom att vara en underbar man stöder Felipe ansvarsfull och hållbar produktion, vilket betonas av hans organiska certifieringar, Fair for Life och FairTrade.

 

Premium kvalitet, smak och upplevelse

Med Matetea yerba mate kan du vara säker på att du får en produkt som har utvecklats med kvalitet och smak i åtanke. Det finns många sätt att producera mate på och kvaliteten och smaken varierar beroende på vald metod. Vi är stolta över att säga att vår mate är:

  • Icke-rökt
  • Organisk
  • Av rena blad
  • Av medium hackstorlek
  • Åldrad

Resultatet är en mate med en mjuk och rund smak som både är miljövänlig och bra för din kropp. Alla stjälkar och damm avlägsnas och kvar finns bara de allra bästa bladen, som sedan hackas i små fina bitar.

Matetea-varianterna som kombinerar yerba mate med smaker och andra läckra ingredienser sätts ihop av en av våra partners, som är specialiserad på ekologiska livsmedel. Denna partner ansvarar också för att förpacka alla Matetea-produkter innan de anländer till vårt lager i Danmark.

 

Matetea yerba mate te sammelignet med andre mate brands

 

År 2021 introducerade vi våra två första varianter av mate, nämligen PURE och ENERGIZE. Vi arbetar ständigt med att utöka vårt produktsortiment så att vi kan erbjuda mate för alla smaker och syften. Idag erbjuder vi följande varianter:

 

Matetea PURE

Matetea PURE är 100% yerba mate, gjord av de finaste bladen. Resultatet är en mate med en mjuk och naturlig smak som kan avnjutas när som helst på dagen.

PURE är en premium-mate som är organisk, icke-rökt och fri från stjälkar och damm.

Matetea PURE och Matetea ENERGIZE - Ekologisk och premium mate

 

Matetea ENERGIZE

Matetea ENERGIZE kombinerar yerba mate med citronarom och koffeinrika guaranafrön. Resultatet är en fräsch och välsmakande mate som är perfekt som en naturlig boost i vardagen.

ENERGIZE är en premium-mate som är organisk, icke-rökt och fri från stjälkar och pulver.

 

Matetea LICORICE 

Matetea LICORICE kombinerar yerba mate med lakrits och mynta. Resultatet är ett sött och uppfriskande mate som får dig att må riktigt bra. Om du gillar lakrits, då kommer detta mate garanterat att bli din nya favorit!

LICORICE är ett premium-mate: det är ekologiskt, icke-rökt och helt fritt från stjälkar och pulver.

 

Matetea SWEET

Matetea SWEET kombinerar yerba mate med läckra bär och äppelbitar. Resultatet är ett sött och förförande mate som alltid får dig att le. SWEET är perfekt om du gillar sötsaker men inte vill kompromissa med hälsan.

SWEET är ett premium-mate: det är ekologiskt, icke-rökt och helt fritt från stjälkar och pulver. 

Matetea RELAX

Matetea RELAX kombinerar yerba mate med kanel, söt fänkål och kamomill. Resultatet är ett utsökt, smakrikt och kryddigt matete. Njut av teet i lugna omgivningar när du behöver slappna av och få en välförtjänt paus i vardagen.

RELAX är ett premium-mate: det är ekologiskt, icke-rökt och helt fritt från stjälkar och pulver. 

 Matetea SWEET, RELAX och LICORICE


Resan för att utveckla vår egen mate har varit lång och tuff, men vi är verkligen stolta över den mate-upplevelse vi nu kan erbjuda. Om du vill ha ett premium mate-te till ett rimligt pris kan du spana in vårt utbud av Matetea yerba mate här.

Innan du lämnar oss vill jag snabbt nämna att vi alltid söker feedback och idéer från våra kunder. Om du har förslag på goda smaker och ingredienser som vi kan lägga till vår mate hoppas vi höra från dig på support@matetea.se. Vi svarar på alla frågor.

 

Jag ser fram emot att höra vad du tycker om vår mate.

 

Grundare av Matetea, Mads 

Mads / Grundare av Matetea