Vilka är Matetea?

Matetea är ett danskt yerba mate-märke som grundades 2019 av två partners, Kasper och Mads. Visionen var tydlig redan från början: att Matetea skulle kombinera de fantastiska sydamerikanska mate-traditionerna med nordisk minimalism och en känsla av funktionalitet samt kvalitet. I detta möte mellan kulturer uppstår något helt unikt som genomsyrar hela Mateteas universum – från våra produkter till vår visuella identitet. Inspirerat av nordisk minimalism och det sydamerikanska landskapet med dess färger, tropiska frukter och vackra mönster har vi skapat ett varumärke som kombinerar det bästa av två världar.

Vårt uppdrag är att inspirera européer till att skapa sina egna mate-ritualer genom att leverera exceptionella produkter, upplevelser, berättelser och gemenskaper.

Direkt från plantagerna i Paraná till dig

Vårt yerba mate produceras på familjeägda plantager i Paraná i södra Brasilien, där många årtionden av erfarenhet och en djup passion för yerba mate leder till en produkt av allra bästa kvalitet. I samarbete med lokala bönder har vi skapat en serie mate-produkter som alla är skapta utifrån samma grund, men som var för sig ger en helt unik upplevelse.

Du hittar vårt mate hos utvalda återförsäljare och i vår webbshop.

Vi har valt ut våra partners med omsorg för att utveckla Matetea-redskap för den ultimata mate-upplevelsen. Denna produktserie inkluderar kalebass, bombilla och en fransk press. Det som alla produkter har gemensamt är att de har utvecklats med kompromisslöst fokus på elegans och funktionalitet.

Vårt ansvar

Vi anser att varje kopp mate ska göra ett positivt avtryck, på våra kunder, partners och miljön. Just därför är det viktigt för oss att hela värdekedjan är hållbar, från att hjälpa våra lokala bönder till hur vi paketerar vårt mate i återvinningsbart material innan vi skickar hem produkterna till dig.

Vi importerar vårt yerba mate direkt från de bästa plantagerna som lever upp till våra krav gällande ansvar och hållbarhet. Våra plantager är organiska, FairForLife- och FairTrade-certifierade.FÖLJ MED PÅ VÅR INSTAGRAM