Överkonsumering av koffein: Så får du naturlig energi och fokus utan biverkningar

Föreställ dig att du har en ihållande energi och fokuserad uppmärksamhet under hela dagen utan de obehagliga biverkningar som du upplever från kaffe och energidrycker i form av hjärtklappning och uppblåsthet. En värld där du kan prestera på högsta nivå utan att behöva oroa dig för att uppleva en "koffeinkrasch" under eftermiddagen.

Många börjar sin dag med en kopp kaffe eller en energidryck för att få sig en energikick. Tyvärr leder detta ofta till överkonsumtion av koffein, vilket kan orsaka en rad oönskade biverkningar som rastlöshet, sömnlöshet och hjärtklappning. När energinivåerna sjunker är det frestande att ta en kopp kaffe eller energidryck till, vilket skapar en ond cirkel av överkonsumtion och ännu fler biverkningar.

Men oroa dig inte, vi har en lösning för hur du kan få den energi och fokusboost du behöver, utan biverkningarna från kaffe och energidrycker. Läs med nedan.


Vad är koffein?

Koffein är ett naturligt stimulerande medel som finns i fler än 60 växtarter, inklusive kaffebönor, teblad, kakaobönor och kolanötter. Det fungerar genom att blockera adenosinreceptorer i hjärnan vilket hjälper dig att hålla dig vaken och alert. När du konsumerar koffein kan du förvänta dig en ökad mental och fysisk prestation vilket är anledningen till att det är så populärt i våra hektiska liv.

Hur påverkar koffein kroppen?

När du intar koffein absorberas det snabbt i blodomloppet och tar sig till hjärnan. Här blockar koffeinet adenosin, en neurotransmitter som främjar avslappning och sömnighet. Genom att blockera denna neurotransmitter förhindrar koffein kroppen från att känna sig trött. Samtidig ökar koffein frigivningen av andra neurotransmittorer som dopamin och noradrenalin vilket förbättrar humöret, energinivån och koncentrationen.

5 typiska biverkningar vid överkonsumtion av koffein

 • Sömnsvårigheter
 • Beroende
 • Magproblem
 • Hjärtklappning
 • Uttorkning

Vad är lösningen?

Många har försökt dra ner på koffeinintaget genom att byta till koffeinfritt kaffe eller minska mängden energidrycker, men det har inte alltid gett önskat resultat. Andra har provat olika kosttillskott, men har inte upplevt samma uppiggande effekt som med kaffe eller energidrycker.

Det ultimata alternativet: Yerba Mate-te

Lösningen på ditt koffeinproblem kan vara att byta till en naturlig energikälla: yerba mate-te. Yerba mate är känt för att kombinera det bästa av kaffe och grönt te i en och samma dryck. Teet ger en naturlig energikick utan de negativa biverkningarna som kaffe och energidrycker ofta orsakar.

Vad är yerba mate?

Yerba mate är ett traditionellt sydamerikanskt te som innehåller vitaminer (B1 & B6) och mineraler (magnesium, järn, zink och kalium). Dessutom innehåller yerba mate även koffein, men i lägre mängd jämfört med kaffe och energidrycker.

Den speciella kombinationen av naturliga ingredienser ger en skonsam men effektiv energifrisättning som varar längre än koffeinhaltiga drycker.

5 anledningar till att yerba mate är bättre

 • Balanserad energi:
  Yerba mate innehåller en unik kombination av koffein, vitaminer och mineraler som ger mjuk och hållbar energi utan de drastiska upp- och nedgångar som kaffe kan orsaka.

 • Minskad trötthet:
  Yerba mate innehåller vitamin B6 och magnesium som hjälper till att minska trötthet och utmattning.

 • Förbättrad fördröjning:
  Yerba mate är känt för att hjälpa matsmältningen och kan minska symtom på förstoppning och uppblåsthet, vilket är en fördel jämfört med kaffe.

 • Stärker immunförsvaret:
  Innehållet av vitamin B6 och järn som finns i yerba mate stärker immunförsvaret och bidrar till dess normala funktion.

 • Mental klarhet:
  Yerba mate förbättrar mental skärpa och fokus utan de skakiga biverkningar som vissa upplever med kaffe, vilket gör det till ett bra val för de som vill hålla sig vakna och produktiva.

Genom att välja yerba mate som din dagliga energikälla kan du njuta av koffeinets fördelar utan många av de negativa effekterna som ofta följer med kaffe. Prova själv och upplev skillnaden!

4,5/5 (500+ recensioner) 4,5/5 (500+ recensioner)

Önskar att jag hade upptäckt produkten tidigare ...

"Jag märker verkligen stor skillnad de dagar jag dricker mate jämfört med de dagar jag inte gör det. Jag kommer 'in the zone' på ett helt annat sätt och har mer att ge"

- Patrick

Det bästa jag har gjort för mig själv

"Jag har alla 7 sorterna och dricker dem på olika tidpunkter. PURE är inte direkt min grej, men alla sorterna smakar helt otroligt"

- Dino

Äntligen en produkt som fungerar

"En kopp på morgonen och en kopp innan träning – jag har aldrig känt mig mer hälsosam och bra i min kropp. Tusen tack Matetea"

- Maria

Vilket yerba mate-te ska jag välja och hur kommer jag igång? 

Hos Matetea har vi tagit fram en serie välsmakande, organiska yerba mate-produkter av högsta kvalitet. Vi har tagit fram 7 olika sorter, var och en med sitt eget syfte som kan hjälpa dig att uppnå den effekt du önskar.

Söker du ENERGI, FOKUS, PPRESTANDA eller något annat?

Alla våra produkter kombinerar yerba mate med naturliga, organiska och kraftfulla ingredienser som säkerställer maximal smak och effekt

Matetea ENERGIZE

En naturlig energiboost med en frisk citrussmak. Perfekt som alternativ till kaffe

Matetea FOCUS

Till dig som älskar kombinationen av lakrits och mynta och som söker ökat mentalt fokus

Matetea PERFORM

Om har som mål att prestera 110% varje gång det näst bästa inte är bra nog, testa då PERFORM

Matetea REFRESH

En sprudlande smakupplevelse som ger känslan av inre föryngring och välmående

Matetea RELAX

Kombinationen av kanel, kamomill och lavendel har en rogivande effekt och får dig att gå ner i varv

Matetea SWEET

Det vattnas i munnen på dig när du smakar på kombinationen av yerba mate och söta bär

Matetea PURE

Den autentiska mate-upplevelsen. 100% yerba mate-blad av den allra finaste kvalitén

Påbörja din nya rutin och spara 24% med koden: SOMMAR24

så enkelt kommer du igång

Det finns tre enkla metoder för hur du snabbt och enkelt brygger en god kopp mate.

 • Traditionell metod: mate-bladen (20g) hälls direkt i koppen och varmt vatten ovanpå dem. Vår bombilla (stålsugrör) fungerar som ett filter så du inte får in bladen i munnen.
 • Presskanna: mate-bladen (20g per 500 ml vatten) hälls i presskannan och varmt vatten ovanpå dem. Låt dra i 7-9 minuter och tryck sedan ner pressen.
 • Tekula: mate (3-5g) hälls i en vanlig tekula och läggs i en kopp med varmt vatten.

Men tänk om yerba mate inte fungerar för mig?

Vi förstår att det kan vara svårt att ändra vanor, speciellt när det kommer till något så inarbetat som din konsumtion av kaffe och energidrycker. Men vi är övertygade om att vårt yerba mate-te kommer att göra en positiv skillnad i din vardag. Många av våra kunder har rapporterat förbättrad energi och fokus efter bara en veckas användning. Om du fortfarande inte är nöjd erbjuder vi full belåtenhetsgaranti. Du kan alltid returnera produkten och få pengarna tillbaka.

Upplev skillnaden

Vill du göra något bra för dig själv och starta en ny rutin?

Just nu kan du prova vårt yerba mate-te idag till ett specialpris. Du kan spara 24% på ett av våra populära startpaket. De innehåller ALLT du behöver.

Använd koden SOMMAR24 i kassan för att få 24% rabatt på din första beställning.

Vänta inte för länge! Detta erbjudande gäller endast under en begränsad tid, så byt till en bättre och mer förnybar energikälla idag. Din kropp och själ kommer att tacka dig!

Påbörja din nya rutin och spara 24% med koden: SOMMAR24