Fem fantastiska fördelar med yerba mate


Fördelar med yerba mate

Du stöter antagligen på yerba mate allt oftare, antingen för att folk pratar om det eller för att du ser människor njuta av detta karakteristiska ”te”. Mate har varit en populär dryck i Sydamerika i många år, men nu är det också på väg att bli det i Europa. Vi känner verkligen detta här på Matetea, där vi upplever ett växande intresse och en större efterfrågan på det sydamerikanska superteet.

Om du inte riktigt förstår hypen kring mate och vad drycken faktiskt kan göra för dig har du kommit till helt rätt ställe!

Nedan har jag samlat några av fördelarna med yerba mate. Jag skulle kunna ta med många fler saker på listan, men om du är nyfiken på mer efter att ha läst det här rekommenderar jag att du provar teet själv ;-)

 

Låt oss titta närmare på fördelarna med yerba mate.

 

1) Yerba mate ger dig en naturlig boost – friska upp upp både kropp och själ

Matetea yerba mate innehåller 219-241 mg koffein per portion, vilket ger en märkbar uppfriskning av kropp och själ. Mate gör att du känner dig mer energisk och alert. Därför börjar många människor dagen med en kopp mate eller dricker det under arbetstid istället för kaffe. Mate innehåller mycket växtfibrer som gör koffeinupptaget långsammare men mer stabilt, därför kommer du att uppleva en mer långvarig effekt än vad du gör med kaffe. Förutom den fysiska effekten bidrar det även till mentalt välbefinnande.

 

2) Yerba mate bidrar till att immunsystemet fungerar normalt

En av de saker som gör att yerba är en unik växt är att den förutom dess höga innehåll av koffein också innehåller tiamin (vitamin B1), vitamin B6, magnesium, järn, kalium och zink, vilket bland annat bidrar till immunförsvarets normala funktion och minskad trötthet och utmattning. Det visas på alla produktsidor hur mycket av det dagliga referensintaget ett specifikt mate-te innehåller, det vill säga hur mycket av ditt dagliga intag av vitaminer och mineraler vår mate ger dig. Vår mate har i allmänhet höga värden, vilket indikerar att det rör sig om yerba mate av hög kvalitet.

Innehållet av vitaminer och mineraler, som jag nämnde ovan, bidrar till många saker – jag skulle kunna skriva ett inlägg med 10 fördelar med mate enbart baserat på vad det bidrar till, men jag ska låta bli... den här gången ;)

 

Yerba Mate vitaminer, mineraler och koffein

 

3) Yerba mate hjälper till att upprätthålla en hälsosam vikt

Yerba mate kan hjälpa till att upprätthålla en hälsosam vikt och en normal matsmältning tack vare innehållet av tiamin (vitamin B1). Se inte detta som ett bantnings-te eller som en ersättning för en hälsosam och varierad kost. Bantningsteer är ett mycket debatterat ämne och vi står inte bakom att sälja vårt mate på denna premiss. Personligen tycker jag dock att jag har en minskad aptit när jag dricker varma drycker under dagen och jag vet att många håller med om detta.

 

4) Matetea yerba mate är 100% naturligt och smakar väldigt gott

Yerba mate är en växt som gror på åkrar och plantager i stora delar av Sydamerika. Växten skördas, torkas och hackas innan den blir till den mate vi säljer hos Matetea. Vi är stolta över att erbjuda ekologisk mate som har genomgått minimal bearbetning och som består av 100% blad. Resultatet är mate av högsta kvalitet, med den bästa smaken.

 

5) Yerba mate ger dig en smak av sydamerikanska traditioner

Yerba Mate traditioner och ritualer

Du behöver inte köpa dyra biljetter till Sydamerika för att uppleva en av världsdelens stoltaste traditioner. Mate avnjuts av de flesta i denna region och du kommer att få många lustiga kommentarer längs vägen om du inte dricker mate – precis som du gör i Europa om du inte dricker kaffe. När du njuter av en kopp mate på traditionellt sätt med kalebass och bombilla, kan du nästan känna smaken av Sydamerika. Du kan smaka på den frodiga naturen, känna kulturen/historien och nästan föreställa dig vilken betydelse som mate har för det sydamerikanska folket.

 

Bli en av fler än 10,000 mate-drickare

Vi har nu gått igenom 5 fantastiska fördelar med yerba mate. Jag hoppas att du har lärt dig något av att läsa detta. Många beskriver mate som en dryck som har styrkan av kaffe, fördelarna med grönt te och chokladens eufori, vilket jag trycker sammanfattar allt ganska bra. Är du fortfarande inte övertygad om att mate är något för dig?

Vi har fler än 10 000 nöjda kunder som rekommenderar mate. Vi har även en 100% belåtenhetsgaranti och snabb leverans. Du kan se hela vårt utbud av mate här.

Om du har några frågor angående denna artikel eller våra produkter är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst som står redo att hjälpa dig.

 

Jag önskar en fortsatt trevlig dag! :)

 

Grundare av Matetea  

Mads / Grundare av Matetea