1-3 dagars leverans

Fri frakt över 499,-

100% nöjdhetsgaranti

Kundtjänst 9:00-17:00

Få först, betala sen. Utan avgifter.

Fem fantastiska fördelar med yerba mate


Yerba mate har i många år varit en extremt populär dryck i Latinamerika - det har till och med blivit en nationell dryck i Argentina. Nöjet av yerba mate-te har gått i arv - generation efter generation - sedan 1500-talet. Yerba mate har gått och blivit en viktig del av den latinamerikanska kulturen. Men varför är det då så att människor i Europa har börjat dricka teet och varför finns det en sådan hype kring det?

Detta beror främst på migrationen av latinamerikanska idrottsstjärnor i Europa som har gjort teet populärt på de största scenerna i idrottsvärlden. Dessutom finns det många danska och europeiska turister som berättar för vänner och familj om den fantastiska drycken efter att de har besökt de sydamerikanska länderna. Teet är förknippat med något socialt, traditioner och effekten på kropp och sinne som blir förfriskat.

Låt oss titta närmare på vad yerba mate bidrar med. Vi har gjort en lista över de 5 mest märkbara och vetenskapligt stöttade effekterna:

  1. Minskad trötthet och utmattning — du kommer att upptäcka att teet gör dig mer fräsch och klar i huvudet eftersom det innehåller vitamin B1 och B6 samt magnesium.
  2. Immunförsvaret - Yerba mate bidrar till immunsystemets normala funktion tack vare innehållet av vitamin B6 och järn.
  3. Att upprätthålla en hälsosam vikt - Yerba mate kan hjälpa med att behålla en hälsosam vikt och hjälper med en normal energimetabolism tack vare innehållet av tiamin (vitamin B1). Läs mer om varför yerba mate kan drickas som ett viktkontrollerande verktyg HÄR.
  4. Friskar upp kropp och själ - Te hjälper dig att hålla dig vaken och skarp genom dagen.
  5. Mer energi - Yerba mate ger dig en känsla av mer energi.

    Vi hoppas att detta inlägg har gjort dig klokare om vad som är så unikt med yerba mate-te, samt vad det kan göra för dig.

    Tack för att du läste.