1-3 dagars leverans

Fri frakt över 499,-

100% nöjdhetsgaranti

Kundtjänst 9:00-18:00

Få först, betala sen. Utan avgifter.

Fyra anledningar till att yerba mate är bättre än kaffe


Varför är yerba mate bättre än kaffe?

Matetea To-Go calabash på skrivebord

I Sverige älskar vi vårt kaffe! Ja, vi är faktiskt beroende av det! Hur skulle vi annars komma upp på morgonen och hålla igång under vardagen?

Samtidigt är vi också en av de nationer som är mest intresserade av vår hälsa. Vi är medvetna om vikten av att behandla vår kropp med respekt och leva ett sunt liv. Därför investerar vi i vår hälsa, vi äter hälsosamt, tränar, kompletterar med vitaminer, dricker grönt te och mycket mer!

Vill du tro att yerba mate är det sättet som du kan kombinera de bästa sakerna från båda världar? Där du kan få samma mängd koffein som i kaffet tillsammans med vitaminerna; B1 och B6, liksom mineralerna; magnesium, järn och kalium. Kan det verkligen gå att kombinera allt detta i en och samma dryck?

JA, det kan det!

Yerba mate har varit sydamerikanernas föredragna varma dryck i århundraden, där teet är mycket populärare än kaffe. Här kommer de viktigaste punkterna till varför du bör överväga att låta dig inspireras av sydamerikanerna — sänk kaffekonsumtionen och höj mate-drickandet!

  • Anledning nr 1) Koffeinets effekter

Både kaffe och mate innehåller koffein, vilket är vad vi alla hungrat efter på morgonen. Studier visar att koffein hjälper till att bibehålla ditt minne och hålla dig alert. Dessutom bidrar koffeinet också till ditt välbefinnande, som självklart är avgörande i vardagen. Te friskar upp kropp och sinne och hjälper till att upprätthålla goda kognitiva funktioner.

På dessa punkter ger yerba mate och kaffe dig samma sak, så varför skulle du vilja byta ut ditt kaffe?

  • Anledning nr 2) Bidrar till immunsystemets normala funktion

Mate innehåller vitamin B6 och järn, vilket bidrar till immunsystemets normala funktion. Immunsystemet är de organ, vävnader och celler som har som huvuduppgift att tillvarata immunförsvaret, vilket är kroppens försvarsmekanism. För mer om detta, läs mer här.

  • Anledning nr 3) Hjälper till att upprätthålla en hälsosam vikt

Studier visar att yerba mate är ett effektivt viktkontrollerande verktyg. Innehållet av vitaminerna (tiamin (B1) och B6) och mineralerna (magnesium och järn) bidrar dessutom till en normal energimetabolism. För mer information om yerba mate och en hälsosam vikt, läs här.

  • Anledning nr 4) Minskar trötthet och utmattning

Fotbollsspelare som Messi, Suarez och Pogba ses ofta med en calabash (traditionell sydamerikansk kopp) i handen i samband med träning och matcher. Det finns en bra anledning till det! (LÄS HÄR)

... Sååå - Kanske yerba mate är ett alternativ du bör överväga?

Vi säger inte att du ska skippa kaffet och ersätta det 100% med mate — kaffe är gott!

Men kanske en kombination kan vara rätt för dig? Då kan du njuta av en god kopp kaffe, precis som du brukar göra, men byt kopp nummer 3-4-5 med yerba mate, så att du håller din kropp och själ frisk samtidigt som du ger din kropp de viktiga näringsämnen (B1 och B6 samt magnesium, järn och kalium) som den behöver!

Om du vill starta ditt yerba mate-äventyr så har du hamnat på det helt rätta stället! Kom igång här.

Tack för att du läste!