LICORICE: Varför vi skapade den + överblick över ingredienserna


Matetea LICORICE yerba mate te

Visste du att lakrits och mint är de två mest populära tesmakerna i Skandinavien?

Vi älskar dem och med god anledning!

Den intensiva och söta smaken av lakrits kombinerat med den utsökta smaken av pepparmint ger dig en himmelsk smakupplevelse. Du kommer att uppleva en sötma, friskhet, fyllighet och intensitet på en och samma gång, och teet ger dig såklart både en värmande och nerkylande effekt!

Trots hur populärt lakrits / mintte är har det ALDRIG funnits en produkt som kombinerar yerba mate med dessa smakrika ingredienser… tills nu!

För oss var det inget snack om saken. Föreställ dig om vi kunde skapa en produkt som kombinerar det gröna guldet från Sydamerika och alla de fördelar det för med sig, med en av våra favoritsmakkombinationer, lakrits och mynta. Det var precis det vi gjorde! Vi kan nu presentera en sann världspremiär i form av Matetea LICORICE. I detta matete får du yerba mate-blad av den finaste kvalitén i en utsökt smakkombination med söt lakritsrot och uppfriskande pepparmint. Alla ingredienserna är självklart 100% ekologiska.

Resultatet är precis så som vi hade hoppats. Vi har skapat ett mate som är friskt, sött och som faktiskt smakar av lakrits.

Om du gillar lakrits, då bara måste du testa denna variant!

Mmmmh!

 

Överblick över ingredienser - Matetea LICORICE

Här kommer en överblick över de ingredienser som används i vårt LICORICE-te och varför vi har valt just dem.

Yerba mate: Som i alla våra andra produkter är yerba mate huvudingrediensen i LICORICE. Yerba mate är en alldeles speciell planta som bara växer på marker och plantager i Sydamerika. Vårt yerba mate kommer från familjeägda plantager i Brasilien, där det får växa med kärlek och respekt för planeten.

Det unika med yerba mate är att bladen på plantan innehåller nästan lika mycket koffein som kaffe (1,1g per 100g). Dessutom innehåller yerba mate vitaminerna B1 och B6, så väl som magnesium, järn, zink och kalium. Vitamin B6 och magnesium hjälper till att reducera trötthet och utmattning, och yerba mate bidrar till ökat mentalt fokus.

Du kan läsa mer om yerba mate i följande artiklar:

Vad är yerba mate? och var kommer det från?
Matetea yerba mate - ett utmärkt val
Fem fantastiska fördelar med yerba mate

Lakritsrot: Lakritsroten tillhör bönsläktet och har väldigt smakrika rötter som växer upp till en meter ner i marken. Lakritsrot växer vilt runt Medelhavet, i Iran, Ryssland och Kina. Tack vare dess sötma upplever många att de har ett mindre sötsug efter att ha druckit te med lakritsrot. Den söta smaken som lakrits har kommer från glycyrrhizin som är känt för att vara upp till 50 gånger sötare än socker, trots det faktum att det inte finns något socker alls i lakritsroten.

Pepparmint: Vi känner alla till smaken och doften av pepparmint, som ger oss en uppfriskande och nerkylande effekt i näsan och halsen. Den mentol-liknande smaken är extremt lockande och har gjort mint till en av de mest populära ingredienserna i te i hela världen. Mint, kombinerat med sötman från lakrits och yerba matens egenskaper, ger dig en alldeles speciell upplevelse som du bara måste testa! 

Matetea LICORICE

Matetea LICORICE är det första mate-teet på marknaden som kombinerar yerba mate med lakritsrot och mint. Resultatet är ett sött, uppfriskande och intensivt matete som är en av våra stora bästsäljare. Yerba mate ger dig ett naturligt intag av vitamin B1 och B6, så väl som mineralerna magnesium, järn, sink och kalium. Yerba mate-bladen ger dig även ett naturligt innehåll av koffein, vilket ger en uppiggande effekt. I LICORICE får du alla dessa fördelar i en jättegod smakkombination av lakrits och mint.

Skäm bort dig själv och testa Matetea LICORICE idag! Prova her.