PURE: Varför vi skapade den + överblick över ingredienserna


Matetea PURE yerba mate te

100% ekologiska yerba mate-blad av den allra finaste kvalitén.

… Inget annat!

Det är vad du får med Matetea PURE.

Detta mate är för dig som vill ha en ren, autentisk yerba mate-upplevelse och som uppskattar särdragen och den naturliga smaken som det gröna guldet från Sydamerika har.

För oss är det viktigt att vi kan erbjuda marknadens bästa yerba mate, både vad gäller smak och kvalitet. Yerba mate är inte bara yerba mate. Sättet som plantan växer, höstas, torkas och paketeras på har en enorm inverkan på smaken, doften och kvalitén på det slutliga mate-teet.

Vi kompromissar inte någonstans i processen – vi är stolta över att erbjuda den bästa möjliga produkten.

Samtidigt kompromissar vi inte heller med din eller planetens hälsa! Därför är vårt yerba mate 100% ekologiskt odlat, och bladen lufttorkas efter att de skördats snarare än att torkas över en öppen eld som annars har varit normen i branschen i många år.

Vi är stolta över att säga att vårt mate är:

  • Icke-rökt (lufttorkat)
  • Ekologiskt
  • Av rena blad
  • Av medium beskärning

Det faktum att vårt yerba mate kan karaktäriseras som ”rena blad” innebär att det bara består av bladen från yerba mate-plantan, helt fritt från stjälkar och pulver. Med andra ord är det yerba mate av den högsta kvalitén! Samtidigt innebär det också att vårt matete är busenkelt att brygga. Du hittar videoguider här.

Med Matetea PURE får du en premiumprodukt som respekterar miljön, din hälsa och som har en mild och rund smak. Njut av det unika teet när som helst!

Överblick över ingredienser - Matetea PURE

Yerba mate: I Matetea PURE finns bara en ingrediens. Yerba mate!

Yerba mate är en alldeles speciell planta som bara växer på marker och plantager i Sydamerika. Vårt yerba mate kommer från familjeägda plantager i Brasilien, där det får växa med kärlek och respekt för planeten. Det unika med yerba mate är att bladen på plantan innehåller nästan lika mycket koffein som kaffe (1,1g per 100g). Dessutom innehåller yerba mate vitaminerna B1 och B6, så väl som magnesium, järn, zink och kalium. Vitamin B6 och magnesium hjälper till att reducera trötthet och utmattning, och yerba mate bidrar till ökat mentalt fokus.

Du kan läsa mer om yerba mate i följande artiklar:

Vad är yerba mate? och var kommer det från?
Matetea yerba mate - ett utmärkt val
Fem fantastiska fördelar med yerba mate

 

Matetea PURE yerba mate te

Med Matetea PURE får du en helt ren yerba mate-produkt från våra plantager i Brasilien. Om du söker en autentisk mate-upplevelse, då bör du testa detta matete. Du kommer att uppleva en väldigt speciell dryck som kombinerar styrkan av kaffe med alla de bästa fördelarna från grönt te. Mate är en naturligt uppfriskande produkt som ger dig en extra energiboost under hektiska dagar. Samtidigt är det en källa till vitaminer (B1 och B6) och mineraler (magnesium, järn, kalium och zink).

Är du redo för en PURE yerba mate-upplevelse? Prova her.