SWEET: Varför vi skapade den + överblick över ingredienserna


Matetea SWEET yerba mate

"Vilket av era mateteer är sötast?"

"Har ni en söt variant?"

"Hur kan jag göra mitt matete sötare?"

Vi har fått dessa frågor otaliga gånger, och just därför beslutade vi att, en gång för alla, utveckla en variant som ger er, Matetea-familjen, exakt det ni vill ha.

Vi har skapat marknadens sötaste matete!

Matetea SWEET är namnet, och det lever verkligen upp till det! Vi har kombinerat de godaste ekologiska ingredienserna som tillsammans ger en smakupplevelse som är både söt och förförande. Teet består av yerba mate-blad av den allra finaste kvalitén kombinerat med söta äppelbitar, johannesbrödbitar, björnbärsblad och sist men inte minst… jättegoda hallon och jordgubbar.

Med SWEET får du ett te som helt släcker din törst för sötsaker utan att du sätter hälsan på spel. Drick det när som helst, var som helst!

Överblick över ingredienser - Matetea SWEET

Här kommer en överblick över de ingredienser som används i vårt SWEET-te och varför vi har valt just dem.

Yerba mate: Som i alla våra andra produkter är yerba mate huvudingrediensen i SWEET. Yerba mate är en alldeles speciell planta som bara växer på marker och plantager i Sydamerika. Vårt yerba mate kommer från familjeägda plantager i Brasilien, där det får växa med kärlek och respekt för planeten.

Det unika med yerba mate är att bladen på plantan innehåller nästan lika mycket koffein som kaffe (1,1g per 100g). Dessutom innehåller yerba mate vitaminerna B1 och B6, så väl som magnesium, järn, zink och kalium. Vitamin B6 och magnesium hjälper till att reducera trötthet och utmattning, och yerba mate bidrar till ökat mentalt fokus.

Du kan läsa mer om yerba mate i följande artiklar:

Vad är yerba mate? och var kommer det från?
Matetea yerba mate - ett utmärkt val
Fem fantastiska fördelar med yerba mate

 

Äppelbitar: För att få till exakt rätt smak innehåller vårt SWEET-te små äppelbitar som tillför en härlig doft och smak. Äppelbitarna bidrar både med sötma och surhet. Mmmhh!

Johannesbördbitar: Johannesbröd är en frukt från johannesbrödträdet, som växer i medelhavsområdet. Johannesbröd har en väldigt söt smak och används ofta istället för kakao i olika matprodukter.

Blandade bär: Vi ÄLSKAR den fruktiga smaken av bär. Därför var det ingen tvekan om att bär skulle spela en stor roll i Matetea SWEET och vara den mest distinkta smakhöjaren i teet. Men vilka bär?

Vi har blandat i söta björnbärsblad, hallonbitar, jordgubbsbitar och naturliga jordgubb- och hallonaromer. Det är en sann bärsymfoni som, i kombination med de andra ingredienserna, ger en helt fantastisk och unik smak som du bara måste testa!

 

Matetea SWEET

Matetea SWEET är ett perfekt matete om du gillar sötsaker men samtidigt vill ta hand om hälsan och ditt välmående. Med vårt SWEET-te får du en 100% naturlig källa av goda smaker, vitaminerna B1 och B6, samt magnesium, järn, sink och kalium. Du kan njuta av det med gott samvete när som helst på dagen! Tack vare innehållet av yerba mate har teet också en naturlig koffeinhalt som ger en energigivande effekt.

Kommer SWEET att bli din nya favorit? Prova her.