ENERGIZE: Varför vi skapade den + överblick över ingredienserna


Matetea ENERGIZE yerba mate te

Har du svårt för att kliva ur sängen på morgonen?

Får du slut på energi under dagen?

Behöver du lite extra fokus när du jobbar eller pluggar?

Söker du ett 100% naturligt alternativ till kaffe eller energidrycker?

Om du svarar ja på en eller flera av dessa frågor, då tror jag att Matetea ENERGIZE är teet just för dig.

Vi skapade ENERGIZE för att ge dig en smakrik teupplevelse som kombinerar styrkan av kaffe med alla fördelarna från grönt te. Vi vill ge dig en naturlig energiboost utan att du behöver sätta hälsan på spel!

Som alla våra andra varianter består ENERGIZE exklusivt av 100% ekologiska ingredienser. Produkten kombinerar yerba mate med citrongräs och koffeinrika guaranafrön. Resultatet är ett kraftfullt, uppiggande och smakrikt mate.

 

Överblick över ingredienser - Matetea ENERGIZE:

Här kommer en överblick över de ingredienser som används i vårt ENERGIZE-te och varför vi har valt just dem.

Yerba mate: Som i alla våra produkter är yerba mate den primära ingrediensen i ENERGIZE. Yerba mate är en alldeles speciell planta som bara växer på marker och plantager i Sydamerika. Vårt yerba mate kommer från familjeägda plantager i Brasilien, där det får växa med kärlek och respekt för planeten.

Det unika med yerba mate är att bladen på plantan innehåller nästan lika mycket koffein som kaffe (1,1g per 100g). Dessutom innehåller yerba mate vitaminerna B1 och B6, så väl som magnesium, järn, zink och kalium. Vitamin B6 och magnesium hjälper till att reducera trötthet och utmattning, och yerba mate bidrar till ökat mentalt fokus.

Du kan läsa mer om yerba mate i följande artiklar:

Vad är yerba mate? och var kommer det från?
Matetea yerba mate - ett utmärkt val
Fem fantastiska fördelar med yerba mate

Guarana: Guarana är en växt som gror främst i Amazonas. På plantan växer små röda och väldigt speciella bär som innehåller bruna frön. Dessa frön är en av naturens rikaste källor till koffein. Guarana tillförs därför ofta till matvaror, särskilt drycker, för att öka koffeinhalten. Även om du kanske aldrig har hört talas om guarana så har du troligtvis fått i dig ingrediensen någon gång om du druckit en energidryck från ett av de välkända märkena.

Guarana är naturligt uppiggande och bra för träning, arbete eller som en hjälpande hand på morgonen.

Läs mer om guarana i denna artikel: Guarana - den Sydamerikanska energibomben.

Citrongräs: Citrongräs har en ren, uppfriskande och kryddig smak utan den bitterhet som citrusfrukten ger, i perfekt harmoni med de övriga ingredienser som du hittar i vårt ENERGIZE-te. Utöver att ge en utsökt smak innehåller citrongräs även C-vitamin som hjälper till att upprätthålla immunförsvarets normala funktion under och efter intensiv träning.

Naturliga oljor: Vi har tillfört naturliga citrusoljor som en extra touch för att ge vårt te den rätta smaken… De är uppfriskande och jättegoda!

 

Matetea ENERGIZE yerba mate te

Alla dessa ingredienser samspelar för att ge dig en yerba mate-upplevelse som smakar gott, är kraftfull och ger dig en naturlig energiboost i vardagen! Den totala koffeinhalten i ENERGIZE är 1206 mg per 100g vilket motsvarar innehåller i Arabica kaffebönor. Du får dessutom ett naturligt innehåll av vitaminerna B1 och B6 så väl som magnesium, järn, zink och kalium. Allt detta kombinerat med goda, rena och uppfriskande citrussmaker!

Är du redo att bli ENERGIZED? Prova her.