RELAX: Varför vi skapade den + överblick över ingredienser


Matetea RELAX yerba mate

Söker du en välförtjänt paus i vardagen?

Behöver du slappna av och gå ner i varv?

Älskar du ett kryddigt och smakrikt te?

Om du kan svara ja på en eller flera av frågorna ovan så tror jag att Matetea RELAX kommer att passa dig.

Vi har skapat RELAX för att vi vill ge dig ett välsmakande mate-te som har en lugnande effekt och hjälper dig att slappna av och få mental klarhet.

Precis som alla våra andra varianter består Relax uteslutande av 100% ekologiska ingredienser. Den kombinerar yerba mate med bl.a. kanel, söt fänkål och kamomill. Resultatet är ett kryddstarkt te som påminner om chai-te.

 

Överblick över ingredienserna i Matetea RELAX

Här får du en överblick över de ingredienser som vi har använt i vårt RELAX-te och varför vi har valt just dem:

Yerba mate: Precis som alla våra andra varianter är yerba mate huvudingrediensen i RELAX. Yerba mate är en alldeles speciell växt som bara finns på marker och plantager i Sydamerika. Vårt yerba mate kommer från familjeägda plantager i Brasilien där det odlas med kärlek och respekt för växten.

Det unika med yerba mate är att bladen i växten innehåller vitaminerna B1 och B6 samt magnesium, järn, zink och kalium. Vitamin B6 och magnesium bidrar bland annat till att minska trötthet och utmattning, precis som yerba mate även bidrar till ökat mentalt fokus.

Du kan läsa mer om yerba mate i följande artiklar:

Vad är yerba mate? och var kommer det från?
Fem fantastiska fördelar med yerba mate 

Kanel: Visste du att kanel är innerbarken från kanelträdet (kallat Cinnamomum) som växter i tropiska områden? Innerbarken från trädet skärs loss och torkas varefter den rullar ihop sig till små karaktäristiska rör. De torra rören pulveriseras och blir på så sätt till stött kanel som den vi häller på gröten till jul. Kanel tillför en söt, rund, varm och aromatisk smak som ger en alldeles speciell teupplevelse som du kanske känner till från chai-te.

Kamomillblommor: Du känner säkert till husrådet med att dricka en kopp varmt kamomillte med honung om du är förkyld eller har en irriterad hals. Det fantastiska med kamomillblomman är att den ger en härligt rogivande känsla i kroppen som är perfekt när du vill slappna av. Just därför är kamomill en självklart och viktig ingrediens i vårt RELAX-te!

Fänkål: Denna läckra kryddört har en lätt söt och mild smak som påminner lite om lakrits eller anis. Därutöver innehåller fänkål både vitaminerna A, B och C.

Björnbärsblad: Tillför friskhet och sötma i perfekt harmoni med de andra ingredienserna i teet.

Lavendel: Lavendel är en blomma som har många fantastiska egenskaper. Den vackra lilla blomman är en fröjd för ögat, har en skön aromatisk doft och en lugngivande effekt, precis som kamomill. Perfekt för att slappna av innan läggdags.

Citronmeliss: Citronmeliss doftar och smakar fantastiskt. Dessutom är örten känd för att ha rogivande effekter och nämns ofta som ett medel vid sömnbesvär.

Naturliga aromer: Som pricken över i:et och för att ge mer smak har vi tillfört naturlig vanilj- och kanelarom. Mmm!

Matetea RELAX

Alla ingredienserna spelar bra ihop för att ge dig en yerba mate-upplevelse utöver det vanliga! Du får ett te som är paketerat i ett utsökt och kryddstarkt smaksuniversum, och som hjälper dig att slappna av och ge dig en välförtjänt paus i vardagen. Dessutom får du även en naturlig källa till vitaminerna B1 och B6 samt magnesium, järn, zink och kalium.

Njut av en lugn stund med RELAX! Testa här.

Vill du veta mer om våra sorter? Då rekommenderar vi följande artiklar:

ENERGIZE: Varför vi skapade den + överblick över ingredienserna

SWEET: Varför vi skapade den + överblick över ingredienserna